вівторок, 31 березня 2015 р.

День сміху

Картинки по запросу день сміху
  1 квітня - день, не внесений ні в які календарі знаменних дат і всенародних свят і тим не менш засів вже десь у глибині підсвідомості, що передається з покоління в покоління як день розіграшів, жартів, сміху
     Перше квітня - своєрідна весела "аномальна зона" на календарі, день, коли похмуру логіку сірих буднів можна порушити яким-небудь несусвітнім бешкетництвом і при цьому не уславитися людиною несерйозною.  Дивно, що саме в цей день народився чи не найбільш серйозний письменник М.В.Гоголь?
Розіграші бувають не тільки різного ступеня винахідливості, але й різного масштабу: одні не виходять за межі вузького родинного кола і залишаються в пам'яті лише безпосередніх учасників, інші, подібно вірусу, заражають найширші маси населення і спричиняють самі непередбачувані наслідки.
     Так, класичним Розиграшем Віку багато хто називає запущене в ефір 1 квітня 1957 телекомпанією Бі-Бі-Сі повідомлення про небувалий врожай макаронів у Швейцарії. На тлі кадрів, що демонструють роботу селян, які збирають на полях варені макарони, голос диктора повідав глядачам про головне досягнення в цій галузі сільського господарства - однаковій довжині всіх макаронів, що є наслідком експериментів багатьох поколінь селекціонерів. Редакція отримала чимало листів-відгуків: хтось дивувався, що макарони ростуть вертикально, а не горизонтально, хтось просив вислати розсаду і лише деякі висловлювали легку розгубленість - адже до цих пір вони були впевнені, що макарони виготовляються з борошна.

Немає коментарів:

Дописати коментар