неділю, 19 квітня 2015 р.

Робота вчителя через призму творчості

Картинки по запросу сучасний учитель картинка
Модернізація та інноваційний розвиток - це єдиний шлях, який дозволить Україні стати конкурентним суспільством у світі, забезпечити гідне життя всім її громадянам. В умовах вирішення цих стратегічних завдань найважливішими якостями стають ініціативність, здатність творчо мислити та знаходити нестандартні рішення, уміння вибирати професійний шлях, готовність навчатися протягом усього життя.

Ці ключові поняття  синонімічні словосполученню "творчість учителя".
Творчість, на мою думку, процес творіння, створення, відбору, це процес, який вимагає витрати творчих сил і часу. Творчість можлива, якщо вчитель приймає за аксіому, що сучасний урок - це цікавий урок.
Уміння зацікавити своїм предметом також  вимагає творчих сил. Інтерес рухає прогрес. До тих пір доки дитині не цікаво, вона не буде прагнути до знань. Ніхто не змусить її вчитись, доки вона сама цього не захоче.
Урок - це творче поле вчителя та учня, це унікальна можливість для вчителя проявити свою творчість. 
Саме ми, вчителі, даємо дітям перший "поштовх" у доросле життя. Творчість учителя полягає в тому, щоб цей політ був успішним, вона спрямована на те, щоб навчити дітей зберігати рівновагу. Мета роботи вчителя: кожен учень повинен знайти свою дорогу, свій шлях у дорослому житті. Творчість учителя - це коли дитина змогла повірити в себе і готова діяти.  (За І. Павлюком).

Немає коментарів:

Дописати коментар