неділю, 10 травня 2015 р.

Спірні завдання ЗНО не вплинуть на оцінку ДПА

Завдання до тексту Г. Пагутяк "Маленький шлях – не для людей…", що були включені до тесту зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, не будуть враховані під час визначення результатів державної підсумкової атестації. Про це йдеться у рішенні апеляційної комісії Українського центру оцінювання якості освіти.

В Українському центрі оцінювання якості освіти повідомляють, що під час засідання апеляційної комісії було проаналізовано психометричні характеристики завдань тесту зовнішнього оцінювання з української мови і літератури №№ 29-33.

Беручи до уваги, що зазначені завдання тесту мають незадовільні психометричні характеристики, апеляційною комісією ухвалено рішення не враховувати під час визначення результатів державної підсумкової атестації завдання до тексту Г. Пагутяк "Маленький шлях – не для людей…".

Як відомо, результати ЗНО з української мови і літератури будуть враховані, як державна підсумкова атестація за шкільний курс з української мови, а також як вступний іспит з предмета, у разі бажання випускника взяти участь у вступній кампанії.

Засідання експертної комісії УЦОЯО, під час якого будуть ухвалені таблиці відповідності тестових балів оцінкам рівнів навчальних досягнень за шкалою 1-12 балів, відбудеться 12 травня.

Цього ж дня комісією буде встановлено поріг тесту "склав/не склав" та ухвалення таблиці відповідності тестових балів рейтинговій оцінці за шкалою 100 - 200 балів за виконання тесту з української мови і літератури.osvita.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар