понеділок, 9 листопада 2015 р.

Сьогодні писали Всеукраїнський радіодиктант


9 листопада на Українському радіо реалізується спецпроект Національної радіокомпанії України - Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, приурочений до Дня української писемності та мови.
 Як повідомляє прес-служба Міністерства культури України, вперше місцем проведення написання диктанту стане найбільша аудиторія Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

"До участі у Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності запрошені відомі українські митці, науковці, державні та громадські діячі, політики та всі охочі, хто прагне зберігати і розвивати рідну мову. Також до написання радіодиктанту національної єдності долучиться віце-прем’єр-міністр – міністр культури України В’ячеслав Кириленко", зазначається у повідомленні.

Цьогорічний радіодиктант має на меті, окрім традиційного його написання, встановити у цей день радіомости з українцями в Австралії, Китаї, Польщі, Росії та Португалії.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності уже п’ятнадцятий рік поспіль збирає тисячі українців як в Україні, так і за кордоном, демонструючи солідарність тих, хто любить і шанує рідне слово і мову.

Це не лише перевірка знань української мови, а й заохочення до вживання, популяризації, захисту і сприяння розвитку державної мови.
Текст диктанту "Радіодиктанту національної єдності – 15 років"
Інформація http://www.newsru.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар